Tiedon tallentaminen ja turvaaminen

Konehuoneen asiantuntijat kartoittavat asiakkaille parhaan ja kustannustehokkaimman tavan tiedon tallentamiseen ja turvaamiseen.

Tiedon tallentamiseen ja turvaamiseen liittyvät ratkaisut suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa mitatun todellisen tiedon sekä liiketoiminnan vaatimusten pohjalta. Ratkaisut sovitetaan olemassa olevaan arkkitehtuuriin ja palveluprosesseihin.

Konehuone analysoi mm. asiakkaan nykyisten tallennusratkaisujen käyttöasteet, tallennusverkkojen käyttäytymisen, virtualisointitavat sekä järjestelmien elinkaaren.

Kartoituksen jälkeen luodaan tiedon tallentamisen ja turvaamisen tilannekuva, joka on laitevalmistajista riippumaton. Kartoituksessa arvioidaan kuinka nopeasti asiakkaan liiketoimintakriittinen tieto pystytään palauttamaan mahdollisissa häiriö- ja katastrofitilanteissa (RTO, Recovery Time Objective). Tietojärjestelmälle asetetaan vaatimustaso ajankohdasta johon on kyettävä palautumaan määrittelemällä RPO (Recovery Point Objective). Konehuoneen erityisosaamista on auttaa Asiakasta nostamaan katastrofivalmiutta suunnittelemalla ja toteuttamalla varakonesalien DR valmiuksia ja tuotannonsiirron ohjeistuksia.

Konehuoneella on myös vuosien kokemus ja markkinoiden paras osaaminen IBM Spectrum Protect ( TSM ) teknologialla toteutettujen heterogeenisten konesalien tiedon turvaamisen toteutuksista, joissa säilytettävän tiedon määrä perustelee tehokkaiden nauhakirjastojen hyödyntämisen tallennusvälineenä.

Markkinoiden vastauksena yritysten haluun ja tarpeeseen yksinkertaistaa tiedon turvaamisen ylläpitoa hajautetuissa tallennusympäristössä  on sulautettu varmistusratkaisu,  kuten Veritaksen NetBackup Appliance.
Sulautettu varmistusratkaisu yksinkertaistaa varmistusratkaisun ylläpitoa, päivittämistä ja laajentamista sekä tuo lisäksi tullessaan ominaisuuksia kuten kiihdyttäminen, salaaminen ja suojaaminen.

Hyperkonvergenssi sulauttaa tiedon tallentamisen ja turvaamisen osaksi palvelinratkaisuja ja ohjelmisto-ohjatusti optimoi ympäristön toimintaa muodostaen tehokkaan ja automatisoidun yksityisen pilviratkaisun.  Hyperkonvergenssi tarjoaa myös lähes rajattomasti skaalautuvan arkkitehtuurin yhdistämällä yksityiset ja yleiset pilvipalvelut joustavasti ja kustannustehokkasti.

Ratkaisumme perustuvat markkinoiden johtavien teknologiatoimittajien, kuten IBM:n, Nutanixin, NetAppin, Veritaksen, Brocaden ja Veeamin uusimpiin teknologioihin.

Linkki palvelukuvaukseen: Spectrum Storage Suite planning and implementation

aripekka-fyhr

Ari-Pekka Fyhr

Technical Lead
Katso esittely
”Data on usein ellei aina yrityksen arvokkain omaisuuserä. Sen turvaaminen ja saatavuuden varmistaminen on syytä suunnitella ja toteuttaa huolellisesti.”