Blogit

Pysytkö tallennuksen vauhdissa?

Kevät etenee nopeaa vauhtia – mutta tallennus etenee vielä nopeammin. Viime aikoina yhtenä suosituimmista teemoista tallennuksen saralla ovat olleet All-Flash-ratkaisut. Minulla on ollut erinomainen näköalapaikka All-Flash-markkinoilla – alkuaikojen harvojen herkusta on tullut kaikkien saatavilla oleva ratkaisu. Tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon, että tänä päivänä toimitamme Suomessa jo enemmän All-Flash-kapasiteettia verrattuna pyöriviin levyihin.

Mielenkiintoiseksi asian tekee IBM:n lähestyminen All-Flash-tallennukseen. Suurin osa asiakkaista on kiinnostunut SSD-pohjaisista All-Flash-ratkaisuista, joissa ratkaisut tänä päivänä rakennetaan pääsääntöisesti 7TB tai 15TB SSD-levyillä.

Toinen vaihtoehto on IBM FlashSystem, joka on suunniteltu latenssin minimointia silmällä pitäen. Latenssin minimoinnin vaikutukset sovelluksiin on asia, jota on vaikea hahmottaa, mikäli ei ole kokenut FlashSystemiä. Erityisesti minimaalisen pienestä viiveestä hyötyvät tietokannat, ERP-järjestelmät, virtuaaliympäristöt ja vastaavat. Oikeastaan kaikki asiakkaat joille olemme FlashSystemiä toimittaneet, ovat jälkikäteen kertoneet, että vaikutus sovellukseen on yllättänyt positiivisesti. Asiaa on ollut vaikeaa mieltää etukäteen myyntiesitysten perusteella, mutta käytännön kokemukset ovat avanneet silmiä.

Kysyvä ei tieltä eksy

Suosittelen aina asiakkaille uutta tallennusinfraa hankkiessaan, miettimään vaatimukset juuri sovelluksen tarpeiden näkökulmasta. Kaikki valmistajat pystyvät tarjoamaan suuria IOPS-lukemia, mutta ani harva pystyy tarjoamaan jatkuvaa minimaalista vasteaikaa.

Näidenkään asioiden kanssa ei kannata painia yksin, vaan tukeutua alan asiantuntijoihin, jotka tekevät vastaavia hankkeita jatkuvasti – ja osaavat näin ollen antaa näkemyksiä usealta eri kantilta. Konehuone on mainio esimerkki tällaisesta asiantuntijaorganisaatiosta, jonka kanssa olemme tehneet monia erilaisia All-Flash-toteutuksia asiakkaille.

pekko-paivarinta

Pekko Päivärinta
Nordic Storage Sales Manager, IBM