Blogit

Nutanixin huikea hyperkonvergenssi-tarina jatkuu!

Hyperkonvergoitujen konesalien suosio kasvaa Suomessakin perinteisten arkkitehtuurien kustannuksella erittäin nopeasti.

Nutanix näyttää suuntaa, mihin hyperkonvergoitu maailma on menossa. Kehityksen ytimessä on ’One OS, One Click, Any Cloud’ -filosofia. Tässä on kyse ennen kaikkea siitä, että konesaliympäristöt yksinkertaistetaan ja yritykset voivat tarpeen mukaan valita ketterästi resurssit omasta tai pilviympäristöistä. Resurssien valinta hoituu muutamalla klikkauksella helppokäyttöisen käyttöliittymän kautta.

Konepellin alla on Nutanixin kehittyvät ja ylläpitämät ohjelmistokerrokset, jotka tarjoavat automaatiota, analytiikkaa, raportointia, valvontaa ja hallintaa sekä pilvi-integraation. Kaiken perustana on äärimmäistä ketteryyttä ja skaalautuvuutta tarjoava arkkitehtuuri sekä erinomainen kuluttajalaatuinen käyttökokemus.

Pilvestä aivan uusia mahdollisuuksia

Nutanixin ja Googlen välinen strateginen yhteistyö tuottaa tulosta, ja ensimmäiset tuotteet käyttötarkoituksineen on julkaistu.

XI Cloud on Nutanixin oma pilvipalvelu, jossa Nutanix hyödyntää Googlen pilvikapasiteettia. Nutanix on rakentanut Googlen kapasiteetin päälle älyä ja yhteyksiä myös paikallisiin ympäristöihin. Yritykset voivat käyttää pilviresursseja yhä tehokkaammin ja joustavammin. Ensimmäisenä käyttötarkoituksena on katastrofisietoisuuden, eli DR:n, toteuttaminen. Yritykset voivat ajaa tuotantoa omassa konesalissa ja ottaa DR:n pilvestä tai toisinpäin!

Nutanix on rakentanut kaiken valmiiksi. Tietohallinto voi valita, mitkä virtuaalikoneet se haluaa DR:n piiriin. XI Cloudin voi ottaa helposti käyttöön Nutanix Prism -käyttöliittymän kautta. XI Cloud tulee saataville vuoden 2018 alussa ja lisää julkistuksia on varmasti tiedossa.

Itsepalvelua ja lisää valinnan vapautta

Nutanix on integroinut ohjelmistokerrokseensa automaatio- ja orkesterointiohjelmiston. Nutanix Calm on itsepalveluun perustuva markkinapaikka (Marketplace), josta yritykset voivat valita käyttöönsä valmiita sovelluksia ja työkaluja ohjelmistokehittäjille sekä provisioida esimerkiksi tietokantoja. Markkinapaikka on verrattavissa vaikkapa Applen App Storeen.

Nutanix Calm tarjoaa myös työkaluja nk. blueprinttien toteuttamiseen sekä sovellusten elinkaaren hallintaan. Yritys voi itse valita missä ohjelmistoa ajetaan, Nutanixissa omassa konesalissa vai Amazonin, Azuren tai Googlen kaltaisessa julkisessa pilvessä.

Markkinapaikan käyttäjä voi vertailla mitä ohjelmiston ajaminen maksaa omassa ’On-Premise’-ympäristössä tai julkisissa pilvipalveluissa simuloimalla kustannusrakennetta.

IT-ammattilaisten tarvitsee jatkossa katsoa yhä vähemmän konepellin alle. Nerokkuus piilee yksinkertaisuudessa ja helppokäyttöisyydessä – Simplicity is Genious!

Kari Alhonen
palvelujohtaja
Konehuone

kari-alhonen

Kari Alhonen

Palvelujohtaja
Katso esittely