Blogit

Miksi objektitallennukseen kannattaa perehtyä viimeistään nyt?

Tiedon tallennuksessa on suuri murros meneillään. All Flash-, virtualisointi- ja hyperkonvergoidut ratkaisut ovat tulleet ryminällä niin kutsutun enterprise datan (virtuaalikoneet, tietokannat, sähköpostit jne.) kuumiksi puheenaiheiksi. Samanaikaisesti yhä isompi osa kasvavasta tietomassasta halutaan hyödyntää liiketoiminnan kehittämiseen, mutta se ei välttämättä ole kustannustehokasta flash- tai hyperconverged-arkkitehtuurilla.

Objektitallennus – mitä se on?

Monelle objektit ovat vielä iso kysymysmerkki, mutta viimeistään nyt on hyvä aika perehtyä aiheeseen. Yritykset hakevat kasvua liiketoimintaansa uusien älykkäiden ratkaisuiden pohjalta – ja lähes poikkeuksetta tämä pohjautuu erilaisten tietolähteiden parempaan hyödyntämiseen. Suomeksi sanottuna, mitä enemmän dataa, sen parempi jalostamisen mahdollisuus ja näin ollen parempi mahdollisuus hyödyntää tätä tietoa liiketoiminnan kehittämiseen.

Objekteja voi olla vaikka minkälaisia: kuvia, videoita, ääntä ja tekstiä. Uudet sovellukset tukevat pääsääntöisesti objektitallennusta, ja olemassa olevat sovellukset tuovat yhteensopivuutta modernisoinnin kautta. IBM on objektitallennuksessa suunnannäyttäjä; muutama vuosi sitten hankimme portfolioomme markkinoiden johtavan objektitallennusratkaisun, IBM Cloud Object Storagen. Uniikki teknologia mahdollistaa äärimmäisen luotettavuuden tiedolle, vaikkei sitä kopioida tai varmisteta erikseen. Järjestelmän käytettävyys voidaan konfiguroida esimerkiksi siten, että keskimääräinen data loss tapahtuu noin 91 biljoonan vuoden välein – ja kun ottaa huomioon, että maapallo on ”vain” noin 4,6 miljardia vuotta vanha – on tiedon menetys minimoitu äärimmäisen pieneksi.

Alun perin teknologiaa hyödynsivät suuryritykset, joilla tietomassan koko laskettiin petatavuissa. IBM on juuri julkistanut uuden ohjelmistoversion IBM Cloud Object Storagesta, joka mahdollistaa huomattavasti alle sadan teratavun aloituskapasiteetit, ja laajennusaskeleetkin pieninä palasina. Näin ollen entistä useampi yritys voi nauttia objektitallennuksen hyödyistä.

Kuulen mielelläni myös sinun ajatuksiasi aiheesta! Mainio tapahtuma jatkokeskusteluille on esimerkiksi IBM Watson Helsinki Summit, joka järjestetään 18.10.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Lue tapahtumasta lisää täällä.
pekko-paivarinta
Pekko Päivärinta
Nordic Storage Sales Manager, IBM