Blogit

Konehuone – jatkuvuuden turvaaja ja tulevaisuuden rakentaja

Konehuoneen kuluvaa tilikautta on nyt kuljettu menestyksekkäästi viisi kuukautta, siitä kiitos Asiakkaille, kumppaneille ja koko tiimillemme. Merkittävää on ollut hyperkonvergenssiin perustuvien teknologioiden kiihtyvä kysyntä perinteisten konesaliteknologioiden rinnalla.

Hyperkonvergenssiin perustuvien teknologioiden, kuten Nutanix, Rubrik ja Cohesity, menestyksen taustalla on Asiakkaiden halu samanaikaisesti yksinkertaistaa ja ketteröittää konesaliratkaisuja. Yksinkertaistaminen vähentää ja helpottaa tarvittavia ylläpitotoimia. Ketteröittäminen helpottaa skaalautumisessa ja auttaa toteuttamaan hybridiratkaisuja, joissa pilvipalveluiden mahdollisuuksia voidaan helposti yhdistää paikallisten konesaliratkaisujen kanssa.

Edustamamme Nutanix on osoittautunut erinomaiseksi HCI-ratkaisuksi. Kanssani samaa mieltä on Gartner Inc, joka nimesi Nutanixin johtavaksi hyperkonvergenssi-teknologiaksi uunituoreessa ”2018 Gartner Magic Quadrant for Hyperconverged Systems” -raportissa. Nutanixin keskeisinä erottautumistekijöinä Gartner esittää ratkaisun mukana tulevan hypervisorin lisäksi ketteryyden ja välineet toteuttaa sovellusorkestrointi ja hybridipilvi. Samainen taho uskoo, että vuoteen 2020 mennessä 20 % mission-critical sovelluksista siirtyy hyperkonvergenssialustalle perinteisestä palvelin-tallennusverkko-levyjärjestelmä-arkkitehtuurista.

Uudet seuraavan sukupolven tiedon varmistamisen ratkaisut, kuten Rubrik ja Cohesity, edustavat samankaltaista HCI-teknologiaa kuin Nutanix ja ovat ratkaisuja kun tiedon varmistamista ja katastrofivalmiutta halutaan modernisoida samoin edellä kuvatuin perustein kuin muutakin konesali-infrastruktuuria. Yksinkertaisen ja nopean käyttöönoton lisäksi uudet modernit varmistusratkaisut sisältävät kehittyneitä DR-mahdollisuuksia, hyödyntävät tallentamaansa dataa esimerkiksi testauksen ja kehityksen tarpeisiin sekä sisältävät analytiikkatoimintoja. Näitä moderneja ratkaisuja kuvastaakin paremmin käsite Secondary Data.

Uusien teknologioiden rinnalla myös perinteiset konesaliratkaisut kehittyvät. Niin NetApp kuin IBM:kin ovat tuoneet paljon uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia omiin tallennusratkaisuihinsa. Merkittävää muutosta ja vaikutusta on tietysti tuonut pyörivien levyjen korvaantuminen Flash-muistiin perustuvilla teknologioilla. Myös tallennuksessa yleistyvät nopeasti erilaiset ohjelmisto-ohjatut ratkaisut. Samanaikaisesti myös SAN-verkkojen nopeus on tuplaantunut. Olemme myös tällä tilikaudella sopineet useammankin ERP-ympäristön palvelinratkaisun toteuttamisesta IBM:n Power-arkkitehtuurilla, joka on säilyttänyt asemansa palvelinratkaisuna luotettavuutensa ja skaalautuvuutensa ansiosta.

Konehuoneen menestyksen taustalla uskon olevan paitsi erinomaiset teknologiat ja yhteistyökumppanit, niin ennen muuta osaavan henkilöstömme palvelut, jotka muodostavat merkittävän lisäarvon asiakkaillemme. Tätä lisäarvoa vaalimme jatkuvasti kouluttamalla asiantuntijoitamme, tuotteistamalla palveluitamme ja rekrytoimalla uusia kovia ammattilaisia.

Menestyksekästä kevättä!

ilari-weide

Ilari Weide

Toimitusjohtaja
Katso esittely