Ari toimii järjestelmäasiantuntijana Konehuoneen IBM:n lisenssiomaisuuden hallintaan liittyvissä palveluissa ja osallistuu myös aktiivisesti kyseisten palveluiden kehittämiseen. Hän toteuttaa asiakkaille IBM Licence Metric Tool (ILMT) käyttöönottoja, kuntokartoituksia, päivityksiä sekä tuottaa osana palveluyksikkömme kyseiseen tuotteeseen liittyvää jatkuvaa palvelua. Kokemusta on karttunut alalla jo yli 20 vuotta, ja osaamista löytyy järjestelmien konsultoinneista, implementoinneista sekä tukemisesta.

”Pidän monimutkaisista haasteista ja olen kiinnostunut myös palvelumuotoilun tuomista mahdollisuuksista palveluiden kehittämisessä.”

”On tärkeä kartoittaa lisenssit kokonaisuutena, ettei makseta turhasta. Meidän tarjoamamme palvelun avulla voidaan helposti havaita muutokset asiakkaiden hankkimien lisenssien määrässä. Lisenssien hallinta saattaa olla todella työlästä, sillä järjestelmät muuttuvat jatkuvasti. Lisenssien pitää olla kunnossa ennen IBM:n auditointia. Virhe tässä voi merkitä kallista laskua.”

Lisenssien hallinta ei ole Arin mukaan vain eteenpäin katsomista. ”Pitää katsoa myös ympärilleen, sillä lisenssiomaisuutta on karttunut yrityksiin ajan kuluessa eikä se vanhene samassa aikajanassa kuin niiden ajoalustat.”

Kolme koiraa ja valokuvaaminen pitävät Arin silmät ja korvat valppaina myös vapaa-ajalla.