Palvelinratkaisujen optimointi ja käytettävyys

Palvelinratkaisuiden kustannustehokkaan optimoinnin ja käytettävyyden suunnittelun lähtökohtana on ymmärtää työkuormat sekä tallennettavan tiedon luonne.

Optimoitaessa palvelinratkaisuja  on ymmärrettävä  työkuormat,  kuormituksen vaihtelu, elinkaaret  ja liiketoiminnan asettamat vaatimukset käytettävyydelle ja ketteryydelle.

Palvelinratkaisuja ohjaavat teknologiaratkaisujen lisäksi myös ajettavat sovellukset, tietokannat, käytettävyysvaatimukset, järjestelmien elinkaaret sekä olemassa oleva arkkitehtuuri, osaaminen ja tehdyt investoinnit.

Markkinoiden vastauksena yritysten haluun ja tarpeeseen luoda joustavia ja kustannustehokkaita yksityisiä pilviratkaisuja on hyperkonvergenssi. Hyperkonvergenssi sulauttaa tallentamisen osaksi palvelinratkaisuja ja ohjelmisto-ohjatusti optimoi ympäristön toimintaa muodostaen tehokkaan ja automatisoidun yksityisen pilviratkaisun.  Hyperkonvergenssi tarjoaa myös lähes rajattomasti skaalautuvan arkkitehtuurin mahdollistamalla yksityisten ja yleisten pilvipalveluiden yhdistämisen joustavasti ja kustannustehokkasti. Hyperkonvergenssin ja varsinkin Nutanixin kustannustehokkuus muodostuu muun muassa mukana tulevan veloituksettoman hypervisorin Acropoliksen mahdollisuuksista sekä ylläpidon vaivattomuudesta verrattuna perinteiseen konesaliarkkitehtuuriin. Nutanixin kehittyneet ominaisuudet kuten kompressointi, deduplikointi, replikointi, klusterointi ja pikakopiot mahdollistavat samanaikaisesti sekä joustavien että liiketoimintakriittisten palveluiden toteuttamisen.

Mitoitamme ja toteutamme Nutanix ratkaisuja erilaisilla hypervisor ratkaisuilla.

Konehuoneella on vahva kokemus liiketoimnnalle kriittisten konesalien ja niiden erilaisten palvelinarkkitehtuurien suunnittelusta, toteutuksesta ja tuotannon turvaavista asiantuntijapalveluista.  IBM POWER teknologia ja AIX käyttöjärjestelmä on perinteinen ja kehittyvä alusta,  jonka luotettavuus, suorituskyky ja tuki tietokantojen lisensoinnille on tehnyt tästä yleisesti käytetyn suurten käyttöympäristöjen palvelinratkaisun.  Olemme toteuttaneet lukuisien ERP ja tietokantaympäristöjen klusteroituja palvelinratkaisuja hyödyntäen IBM POWER teknologiaa johon Konehuoneelle on kehittynyt markkinoidemme paras osaaminen.

Palvelinratkaisuissa Konehuoneen kumppaneita ovat  IBM, Nutanix, Lenovo ja VMware.

jopi-round_bw225

Jouni Teerikorpi

Järjestelmäasiantuntija
Katso esittely
”Suunnittelemme aina ehdottamamme ratkaisut asiakkaidemme liiketoiminnan ja sen vaatimusten lähtökohdista. ”